Oktoberfest med Pontus Borg 19/10

Den 19:e Oktober bjuder vi in till Oktoberfest på Åstols Rökeri. Vi börjar kvällen med en liten fördrink i iseriet till tonerna av klassisk tyrolermusik. Sedan tar vi plats vid långborden för att avnjuta en riktig oktoberfest måltid med rökeriets egna touch. När magen är mätt och belåten kliver Pont... Läs mer

Den 19:e Oktober bjuder vi in till Oktoberfest på Åstols Rökeri. Vi börjar kvällen med en liten fördrink i iseriet till tonerna av klassisk tyrolermusik. Sedan tar vi plats vid långborden för att avnjuta en riktig oktoberfest måltid med rökeriets egna touch. När magen är mätt och belåten kliver Pontus Borg upp på scen för att fylla rummet med härliga toner från förr och nu. Det kommer bli klackarna i taket fram till småtimmarna. Herzlich willkommen!

Tid: 4 timmar

Pris: 495kr

Boka

Bordsbokning

Bordsbokning

Här bokar du bord i vår restaurang för a la carte ute som inne.

Här bokar du bord i vår restaurang för a la carte ute som inne.

Tid: 2 timmar, 30 min

Pris: 0kr

Boka

Jul på Rökeriet

Det gamla ishuset där rökeriet funnits sedan vår början 1984 fylls av levandemusik, brinnande ljus och kryddiga dofter.
Vårt julbord dignar under husets egna sillinläggningar, Jeanette´s julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer.
 Kvällen börjar i restaurangdelen Iseriet d... Läs mer

Det gamla ishuset där rökeriet funnits sedan vår början 1984 fylls av levandemusik, brinnande ljus och kryddiga dofter.
Vårt julbord dignar under husets egna sillinläggningar, Jeanette´s julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer.

Kvällen börjar i restaurangdelen Iseriet där du välkomnas med årgångsglögg och mörka pepparkakor med jämtländsk ädelost från Skärvångens Bymejeri och levande musik. 
Så slås dörrarna upp till Visrummet där julbordet står dukat.
På bordet hittar du vår havtornssill med havtorn från Orust. Havtorn -”Bohusläns passionsfrukt” - är ett osedvanligt C-vitaminrikt litet bär! Där finns också löksill, senapssill, Gullans citronsill och Jeanettes rökta räksill – för att bara nämna några av våra sillinläggningar. Detta tillsammans med kokt potatis och gubbröra inleder kvällens julbord som sedan breder ut sig längs visrummets väggar.
Bredvid den gravade- och kallrökta laxen breder Jeanettes honungsstrukna pepparrökta laxsida ut sig jämte kryddrökta makrillfiléer och nyrökta räkor.
På andra sidan bordet finns enrisrökt sidfläsk, fårfiol, sylta på kalv med Joacims Cumberlandsås, onsalakorv, tryffelsalami och julskinka. På toppen av bordet tronar den rökta svartfotsskinkan.
Sedan styr du kosan mot de hemrullade köttbullarna, prinskorvarna, Gullans räkomelett, Janssons frestelsen, kålen och mormor britts favorit julkorv. Här finner du också vår grönkålssoppa och honungsglacerade revben.
På väg mot den kokta saltlångan går du förbi ostbrickan och brödbänken med hembakat julknäcke, Gullans vörtkaka och nybakat bröd.
I Iseriet väntar så småningom dessertbuffén med husets äggost och björnbärssylt, Johans chokladkaka med baileysgrädde och Ris à la Malta med hemgjord saftsås.
Här står också rökeriets konfektbord som svämmar över av hemlagad knäck, tårtor, marsipan och polkagrisar, struvor, äpplen, fikon och dadlar.
Det hela avslutas med en julkonsert med några av de bästa jullåtarna samt lite… till….
Smaklig spis!

Tid: 5 timmar

Pris: 795kr

Boka

Musikafton

Rökeriets hummerfest

Första måndagen efter den 20 september är det hummerpremiär i Bohuslän. Då går Rolf och Gilbert och många andra ut och sätter sina tinor på hemliga, väl beprövade ställen. Sista lördagen i september bjuder Åstols Rökeri in till Hummerafton. Då serveras du nykokt, närfångad hummer med - eller utan... Läs mer

Första måndagen efter den 20 september är det hummerpremiär i Bohuslän. Då går Rolf och Gilbert och många andra ut och sätter sina tinor på hemliga, väl beprövade ställen.

Sista lördagen i september bjuder Åstols Rökeri in till Hummerafton. Då serveras du nykokt, närfångad hummer med - eller utan - persiljesmör och limesås, nyrökta räkor med aioli, vår honungsrökta pepparlax ekologiskt odlad utanför Bømmeløy i Norge, nygräddat bröd, utvalda ostar, druvor och päron!

Till dessert dukar vi upp Gullans tårtbuffé med hembakad prinsesstårta, gräddmarängtårta och äggost med varma björnbär, kaffe och te. Klockan 19 slår vi upp portarna och serverar ett glas Champagne eller alkoholfri Spumante som välkomstdrink

Tid: 5 timmar

Boka
Top