Nyårsafton

På årets sista dag dukar vi på Åstols Rökeri upp med vita dukar och mängder med levande ljus för att servera er en välsmakande fyrarätters nyårssupé med inspiration från havet. Njut av att fira in det nya året i en oförglömlig skärgårdsmiljö där kvällens rätter serveras i vår historiska och rustika ... Läs mer

På årets sista dag dukar vi på Åstols Rökeri upp med vita dukar och mängder med levande ljus för att servera er en välsmakande fyrarätters nyårssupé med inspiration från havet. Njut av att fira in det nya året i en oförglömlig skärgårdsmiljö där kvällens rätter serveras i vår historiska och rustika matsal med utsikt över karga klippor och den salta Marstrandsfjorden. Kvällen avslutas med nedräkning och fyrverkerier som glittrar i natten. Ett underbart sätt att avsluta året och möta det nya på.

Låt oss nu presentera menyn;

Ostron fines de claires tillsammans med en citronvinägrett
***
Råraka med löjrom, gräddfil och finhackad rödlök
***
Laxtartar med crunch och senapsvinägrett
***
Bakad torskrygg med champagnesås och potatisbakelse
***
Kolapannacotta med kanderade och saltade pekannötter och färska hallon.

Varmt välkomna att fira in 2019 med oss på Rökeriet!

Tid: 4 timmar

Pris: 990kr

Boka

Bordsbokning

Bordsbokning

Här bokar du bord i vår restaurang för a la carte ute som inne.

Här bokar du bord i vår restaurang för a la carte ute som inne.

Tid: 2 timmar, 30 min

Pris: 0kr

Boka

Jul på Rökeriet 8/12

Rökeriet har funnits i det gamla ishuset sedan 1984 då allt började. Nu fylls Iseriet av levande musik, brinnande ljus och kryddiga dofter. Vårt julbord dignar av husets egna sillinläggningar, Jeanettes julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer. Kvällen tar sin början i res... Läs mer

Rökeriet har funnits i det gamla ishuset sedan 1984 då allt började. Nu fylls Iseriet av levande musik, brinnande ljus och kryddiga dofter. Vårt julbord dignar av husets egna sillinläggningar, Jeanettes julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer. Kvällen tar sin början i restaurangdelen Iseriet där ni välkomnas med årgångsglögg, mörka pepparkakor med ädelost samt levande musik. Så slås dörrarna upp till Visrummet där julbordet står uppdukat. På borden hittar du vår havtornssill med havtorn från Orust. Havtorn -”Bohusläns passionsfrukt” - är ett osedvanligt C-vitaminrikt litet bär! På bordet finner ni löksill, senapssill, Gullans citronsill och Jeanettes rökta räksill för att bara nämna några av våra härliga sillinläggningar. Tillsammans med kokt potatis och gubbröra inleder dessa kalla rätter kvällens julbord som vidare breder ut sig längs Visrummets väggar. Den klassiskt gravade- och kallrökta laxen samsas med Rökeriets honungsstrukna och pepparrökta laxsida jämte kryddrökta makrillfiléer och nyrökta räkor. På andra sidan bordet finns enrisrökt sidfläsk, fårfiol, sylta på kalv med Joacims Cumberlandsås, onsalakorv, tryffelsalami och givetvis julskinka. På toppen av bordet tronar den rökta svartfotsskinkan. Lämna lite plats i magen bar a för de hemrullade köttbullarna, prinskorvarna, Gullans räkomelett, Janssons frestelse, kål och mormor Britts favorit-julkorv. Det tar inte slut där vi har även mustig grönkålssoppa och honungsglacerade revben. På väg mot den kokta saltlångan går du förbi ostbrickan och brödbänken med hembakat julknäcke, vörtkaka och nybakat bröd. I Iseriet väntar så småningom dessertbuffén med husets äggost och björnbärssylt, Johans chokladkaka med Baileysgrädde och Ris à la Malta med hemgjord saftsås. Här står också rökeriets konfektbord som svämmar över av hemlagad knäck, tårtor, marsipan och polkagrisar, struvor, äpplen, fikon och dadlar. Det hela avslutas med en julkonsert med några av de bästa jullåtarna. Smaklig spis!

Pris: 795 kr/vuxen och 195kr/ barn under 12 år
Är ni ett större sällskap finns det möjlighet att boka en egen kväll hos oss. Maila info@astolsrokeri.se för offert.

Tid: 4 timmar

Boka

Jul på Rökeriet

Rökeriet har funnits i det gamla ishuset sedan 1984 då allt började. Nu fylls Iseriet av levande musik, brinnande ljus och kryddiga dofter. Vårt julbord dignar av husets egna sillinläggningar, Jeanettes julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer. Kvällen tar sin början i res... Läs mer

Rökeriet har funnits i det gamla ishuset sedan 1984 då allt började. Nu fylls Iseriet av levande musik, brinnande ljus och kryddiga dofter. Vårt julbord dignar av husets egna sillinläggningar, Jeanettes julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer. Kvällen tar sin början i restaurangdelen Iseriet där ni välkomnas med årgångsglögg, mörka pepparkakor med ädelost samt levande musik. Så slås dörrarna upp till Visrummet där julbordet står uppdukat. På borden hittar du vår havtornssill med havtorn från Orust. Havtorn -”Bohusläns passionsfrukt” - är ett osedvanligt C-vitaminrikt litet bär! På bordet finner ni löksill, senapssill, och Gullans citronsill. För att bara nämna några av våra härliga sillinläggningar. Tillsammans med kokt potatis och gubbröra inleder dessa kalla rätter kvällens julbord som vidare breder ut sig längs Visrummets väggar. Den klassiskt gravade- och kallrökta laxen samsas med Rökeriets honungsstrukna och pepparrökta laxsida jämte kryddrökta makrillfiléer och nyrökta räkor. På andra sidan bordet finns enrisrökt sidfläsk, fårfiol, sylta på kalv med Joacims Cumberlandsås, onsalakorv, tryffelsalami och givetvis julskinka. På toppen av bordet tronar den rökta svartfotsskinkan. Lämna lite plats i magen bar a för de hemrullade köttbullarna, prinskorvarna, Gullans räkomelett, Janssons frestelse, kål och mormor Britts favorit-julkorv. Det tar inte slut där vi har även mustig grönkålssoppa och honungsglacerade och efter revbenen hittar du ostbrickan och brödbänken med julknäcke, vörtkaka och nybakat bröd. I Iseriet väntar så småningom dessertbuffén med husets äggost och björnbärssylt, Johans chokladkaka med Baileysgrädde och Ris à la Malta med hemgjord saftsås. Här står också rökeriets konfektbord som svämmar över av hemlagad knäck, tårtor, marsipan och polkagrisar, struvor, äpplen, fikon och dadlar. Det hela avslutas med en julkonsert med några av de bästa jullåtarna. Smaklig spis!

Pris: 795 kr/vuxen och 195kr/ barn under 12 år
Är ni ett större sällskap finns det möjlighet att boka en egen kväll hos oss. Maila info@astolsrokeri.se för offert.

Tid: 3 timmar, 59 min

Boka

Musikafton

Rökeriets hummerfest

Första måndagen efter den 20 september är det hummerpremiär i Bohuslän. Då går Rolf och Gilbert och många andra ut och sätter sina tinor på hemliga, väl beprövade ställen. Sista lördagen i september bjuder Åstols Rökeri in till Hummerafton. Då serveras du nykokt, närfångad hummer med - eller utan... Läs mer

Första måndagen efter den 20 september är det hummerpremiär i Bohuslän. Då går Rolf och Gilbert och många andra ut och sätter sina tinor på hemliga, väl beprövade ställen.

Sista lördagen i september bjuder Åstols Rökeri in till Hummerafton. Då serveras du nykokt, närfångad hummer med - eller utan - persiljesmör och limesås, nyrökta räkor med aioli, vår honungsrökta pepparlax ekologiskt odlad utanför Bømmeløy i Norge, nygräddat bröd, utvalda ostar, druvor och päron!

Till dessert dukar vi upp Gullans tårtbuffé med hembakad prinsesstårta, gräddmarängtårta och äggost med varma björnbär, kaffe och te. Klockan 19 slår vi upp portarna och serverar ett glas Champagne eller alkoholfri Spumante som välkomstdrink

Tid: 5 timmar

Boka
Top