Pappersworkshop med Bea Szenfeld

Skapa i papper tillsammans med Bea Szenfeld! Experimentera och se vilka möjligheter det enkla materialet papper kan erbjuda. Bea Szenfeld är ständigt aktuell som modeskapare och kreatör. Mest känd är hon för sina experimentella kläder i papper som har klätt världskändisar de senaste åren. Worksh... Läs mer

Skapa i papper tillsammans med Bea Szenfeld! Experimentera och se vilka möjligheter det enkla materialet papper kan erbjuda.

Bea Szenfeld är ständigt aktuell som modeskapare och kreatör. Mest känd är hon för sina experimentella kläder i papper som har klätt världskändisar de senaste åren.

Workshopen äger rum vid två separata tillfällen.
Lördag 24.8 kl. 15–19
Söndag 25.8 kl. 12–16

Pris
200 kr/dag

Tid: 4 timmar

Boka

NATUR / FIGUR / MODE

Akvarellworkshop med Mats Gustafson och Jonte Nynäs KURSER Välkommen till en intensiv workshop på Nordiska Akvarellmuseet med Mats Gustafson och Jonte Nynäs. Genom Mats Gustafsons bildkonst upptäcker vi akvarellens unika möjligheter att beskriva yta, form, tyngd och transparens. Workshopen utgår frå... Läs mer

Akvarellworkshop med Mats Gustafson och Jonte Nynäs
KURSER
Välkommen till en intensiv workshop på Nordiska Akvarellmuseet med Mats Gustafson och Jonte Nynäs. Genom Mats Gustafsons bildkonst upptäcker vi akvarellens unika möjligheter att beskriva yta, form, tyngd och transparens. Workshopen utgår från den pågående utställningen på Nordiska Akvarellmuseet med Mats Gustafson. Vi kommer att arbeta med tre typer av motiv som finns representerade i utställningen, natur, figur och mode. Workshopen lägger stor vikt experimentlusta och lekfullhet!

Mats Gustafson är en av samtidens mest välkända modeillustratörer. Hans bilder har publicerats i modemagasin som amerikanska, franska och italienska Vogue och han har samarbetat med modehus som Dior, Hermès och Comme des Garçons.

Jonte Nynäs är konstpedagog och pedagogisk ledare på Nordiska Akvarellmuseet.

Sista anmälningsdatum: 19.8 2019

Pris: 2 000 kr inkl material, lunch och fika

Tid: 8 timmar

Boka

Vuxen - Barn 7-12 år

Utveckla ert akvarellmåleri på sommarlovet och förenas i en gemensam upptäckarglädje över åldersgränserna. Upplev våra tillsammans-kurser för kreativt samarbete och individuell utveckling. Under tvåtimmarspass tre dagar i följd kan vuxna och barn måla akvarell och lära av varandra. Inga förkunskaper... Läs mer

Utveckla ert akvarellmåleri på sommarlovet och förenas i en gemensam upptäckarglädje över åldersgränserna. Upplev våra tillsammans-kurser för kreativt samarbete och individuell utveckling. Under tvåtimmarspass tre dagar i följd kan vuxna och barn måla akvarell och lära av varandra. Inga förkunskaper krävs.

25.6–27.6 kl. 14–16
2.7–4.7 kl. 14–16
16.7–18.7 kl. 14–16

Pris: 1 100 kronor för vuxen+barnpar. Vi strävar efter att vara jämna par, alltså en vuxen och ett barn, men om ni vill ha två barn med er kostar det 1 650 kronor. Betalning sker på plats

Anmälan senast tre veckor före kursstart.

Tid: 3 dygn

Boka

Vuxen - Barn 3-6 år

Utveckla ert akvarellmåleri på sommarlovet och förenas i en gemensam upptäckarglädje över åldersgränserna. Upplev våra tillsammans-kurser för kreativt samarbete och individuell utveckling. Under tvåtimmarspass tre dagar i följd kan vuxna och barn måla akvarell och lära av varandra. Inga förkunskaper... Läs mer

Utveckla ert akvarellmåleri på sommarlovet och förenas i en gemensam upptäckarglädje över åldersgränserna. Upplev våra tillsammans-kurser för kreativt samarbete och individuell utveckling. Under tvåtimmarspass tre dagar i följd kan vuxna och barn måla akvarell och lära av varandra. Inga förkunskaper krävs.
1 100 kronor för vuxen+barnpar. Vi strävar efter att vara jämna par, alltså en vuxen och ett barn, men om ni vill ha två barn med er kostar det 1 650 kronor. Betalning sker på plats.

Tid: 3 dygn

Pris: 0kr

Boka

Lärarvisning

Som lärare är du välkommen att besöka museet utan din klass. Kanske är du nyfiken på hur ni kan arbeta kring aktuell utställning i din klass eller så vill du förbereda dig inför ett framtida besök. Vi hjälper dig gärna! LÄRARVISNING I samband med varje ny utställning erbjuds skolans lärare en kost... Läs mer

Som lärare är du välkommen att besöka museet utan din klass. Kanske är du nyfiken på hur ni kan arbeta kring aktuell utställning i din klass eller så vill du förbereda dig inför ett framtida besök. Vi hjälper dig gärna!

LÄRARVISNING

I samband med varje ny utställning erbjuds skolans lärare en kostnadsfri visning. Dessa förläggs vanligtvis vid två tillfällen under utställningsperiodens början och är speciellt utformade för dig som jobbar med undervisning. Någon av museets konstpedagoger berättar om utställningen, ger inspiration och tips på hur man kan arbeta med eleverna kring konsten som visas.

Tider för kommande lärarvisningar:
21 maj 2019 kl.17-18
28 maj 2019 kl.17-18

Tid: 1 timme

Pris: 0kr

Boka

MÅLERI I RÖRELSE / RÖRELSE I MÅLERI

I kursen MÅLERI I RÖRELSE / RÖRELSE I MÅLERI tar vi avstamp i höstens utställning med Nancy Spero på Nordiska Akvarellmuseet. Vi vänder oss till dig som har en längtan efter att vara med i ett processbaserat projekt där rörelse och måleri tillsammans utgör grunden för att skapa en föreställning, där... Läs mer

I kursen MÅLERI I RÖRELSE / RÖRELSE I MÅLERI tar vi avstamp i höstens utställning med Nancy Spero på Nordiska Akvarellmuseet. Vi vänder oss till dig som har en längtan efter att vara med i ett processbaserat projekt där rörelse och måleri tillsammans utgör grunden för att skapa en föreställning, där det inte är givet att den ska visas offentligt. Vi vill locka fram nyfikenheten och lusten att släppa taget och se vad vi kan tillföra de två olika konstformerna, rörelse och måleri.

Sista anmälningsdatum: 30.8 2019

Pris: 4 200 kr inkl. material
Lunch, medhavd matsäck.

Inga förkunskaper krävs.
Från 18 år

Minsta antal deltagare: 15 pers
Max antal deltagare: 20 pers

Kursledare:
Ann-Charlotte Fogel, danskonstnär och ?
Jonte Nynäs, konstpedagog

Kursupplägg:
v. 39 fredag 27.9 introduktion kl 16-18

Därefter hålls varje kurstillfälle på lördagar kl 11-16,
lunch kl 12.30-13.00. Vid varje tillfälle varvas dans med
måleri samt arbetspass där de båda uttrycken utförs samtidigt.

v. 39 lördag 28.9
1,5 tim dans, 2 tim måla,
1 tim dans utifrån måleriet.

v. 41 lördag 12.10
1 tim dans, 1 tim måla,
2 tim dans + måla
1tim dans utifrån bild

v. 43 lördag 26.10
1 tim dans, 1 tim måla,
2 tim dans + måla
1tim dans utifrån bild

v. 45 lördag 9.11
Dans + måleri som leder fram till en föreställning.

v.45 söndag 10.11
Avslut/framställning kl 13-15

Om kursledarna:
Ann-Charlotte Fogel, danskonstnär.
Den varmt lysande tråden genom livet är, för mig, leken. I leken finner lusten sitt naturliga uttryck till dans och rörelse. Jag utforskar med hjälp av fantasin samspelet mellan kropp och själ som för mig utgör grunden som utökar vårt medvetande och skapar helhet.

Jonte Nynäs, pedagogiskt ledare på Nordiska Akvarellmuseet.
I det kunskapande mötet med konst vill jag arbeta med tre begrepp, omsorg, motstånd och handling. Genom kroppens rörelse förstärks både vårt fysiska och intellektuella minne. Och genom omsorg och motstånd utvecklar vi nya erfarenheter och ny kunskap.

Tid: 6 dygn

Boka

Konstnärsledd kurs

12-14.7 Sommarens akvarelläventyr! Ewa Peva Evers

Välkomna till sommarens akvarellkurs vid havet i det paradisiska BohuslänUnder tre intensiva dagar med tillgång till den stora, ljusa och välutrustade experimentverkstaden kommer praktiska övningar varvas med demonstrationer och teoretiska genomgångarDu kommer att få kunskap om akvarellmåleriets möj... Läs mer

Välkomna till sommarens akvarellkurs vid havet i det paradisiska BohuslänUnder tre intensiva dagar med tillgång till den stora, ljusa och välutrustade experimentverkstaden kommer praktiska övningar varvas med demonstrationer och teoretiska genomgångarDu kommer att få kunskap om akvarellmåleriets möjligheter och hur man kan utnyttja akvarellpigmentens skilda karaktärer för att framställa olika ytor, linjer och strukturer. Vi övar på att blanda akvarellfärgerna till många sköna kulörer och utforskar vilka tekniker som ger färgformerna lyster, intensitet och transparens. Motiven - former, kroppar och volymer hittar vi i klipplandskapets natur och hos människorna omkring oss.

Vi låter oss inspireras av pågående utställning där verk av Mats Gustafson visas. En av kursdagarna finns en modell på plats, vilket ger möjligheter till spännande övningar, såsom kroki, teckning av dans och rörelse, skissteknik och modeteckning. Med olika slags pennor, kritor, tusch och akvarell kommer du få testa kreativa metoder att förenklat och snabbt gestalta volym, kroppsspråk, material och textur.

Från kursen hoppas vi att du får med dig lustfylld inspiration, bra och matnyttiga tips och trix, som du kommer ha glädje av på ditt fortsatta måleriäventyr.

Kursen hålls på svenska och vänder sig till dig med grundkunskaper i akvarell.

Ewa Peva Evers är konstnär och kursledare, bosatt och verksam i Stenungsund.

Hemsida: www.ewaevers.se

Pris: 5 100 kr inkl. lunch på Vatten Restaurang & Kafé och fika, exkl. material och boende.

Kurstider:

Anmälan senast 14.6 2019

Fredag kl. 9.00-17.00

Lördag kl. 9.00-17.00

Söndag kl. 9.00-17.00

Tid: 3 dygn

Boka

Kajak & akvarell / Lördag 27.7 2019 kl. 10–18

Kombinationen kajak och akvarell under en hel dag med Kristian Berglund & Wilhelm Van Riemsdijk Vi upplever naturen på nära håll, paddlar kajak och experimenterar med olika sätt att fästa känslan på papper. Max sju deltagare. Kursledare: Kristian Berglund Paddlingsinstruktör: Wilhelm Van Riemsdijk... Läs mer

Kombinationen kajak och akvarell under en hel dag med Kristian Berglund & Wilhelm Van Riemsdijk

Vi upplever naturen på nära håll, paddlar kajak och experimenterar med olika sätt att fästa känslan på papper. Max sju deltagare.

Kursledare: Kristian Berglund
Paddlingsinstruktör: Wilhelm Van Riemsdijk

Pris: 900 kr inkl lunch, fika och material.
Kajakhyra: 300 kr
Betalas på plats.

Arr: Friluftsfrämjandet / Nordiska Akvarellmuseet

Tid: 1 dygn

Pris: från 900kr

Boka

Sommarkonstskola

Sommarkonstskola för barn 7–12 år

Sommarkonstskola för barn 7–12 år 17.6–19.6 kl. 10–14 Äntligen sommarlov! Du som är mellan sju och tolv år och nyfiken på konst och skapande kan nu anmäla sig till vår sommarkonstskola. Vi möts i tre dagar kl. 10–14, ser på utställningen, pratar om konst och testar olika sätt att måla med akvarell... Läs mer

Sommarkonstskola för barn 7–12 år

17.6–19.6 kl. 10–14
Äntligen sommarlov! Du som är mellan sju och tolv år och nyfiken på konst och skapande kan nu anmäla sig till vår sommarkonstskola. Vi möts i tre dagar kl. 10–14, ser på utställningen, pratar om konst och testar olika sätt att måla med akvarellfärg. Inga förkunskaper krävs. Pris 450 kr. Anmälan senast 28.5

Tid: 3 dygn

Boka
Top