Hundsporter

Grundkurs Dogparkour 4 tillfällen 5 maj,12 maj, 2 juni, 9 juni Upplands Väsby

Grundkurs inga förkunskaper krävs. Söndagar4 tillfällen 5 maj,12 maj, 2 juni, 9 juni kl 12.00-13.00 Passar alla hundar. Övningarna anpassas efter individen. Grundläggande dogparkourkurs som sen kan byggas på i flera steg. Vi går igenom säkerhet, utrustning, och lär in grunden i dogparkour. På ku... Läs mer

Grundkurs inga förkunskaper krävs.
Söndagar4 tillfällen 5 maj,12 maj, 2 juni, 9 juni kl 12.00-13.00
Passar alla hundar. Övningarna anpassas efter individen.
Grundläggande dogparkourkurs som sen kan byggas på i flera steg. Vi går igenom säkerhet, utrustning, och lär in grunden i dogparkour. På kursen får din hund lära sig att kontrollera sin kropp och sina rörelser samt öva upp balansen. Dogparkour har visat sig vara självförtroendehöjande för hundar och kan användas för att stärka upp hunden mentalt och fysiskt. Medtag sele helst med handtag på ryggen.

Tid: 1 timme

Pris: 950kr

Boka

Dogparkourkurs steg 2. (2 lektioner 5 maj och 12 maj 2019) Upplands Väsby

Förkunskaper: Grundkurs i dogparkour.
2 lektioner 1.5 timme per gång. Totalt 3 timmar. kl 13.30-15.00 båda lektionerna.
En fortsättningskurs för dig som har gått steg 1. Vi bygger på grundövningarna och lär in några nya övningar som är roliga att utföra.
Medtag sele

Förkunskaper: Grundkurs i dogparkour.
2 lektioner 1.5 timme per gång. Totalt 3 timmar. kl 13.30-15.00 båda lektionerna.
En fortsättningskurs för dig som har gått steg 1. Vi bygger på grundövningarna och lär in några nya övningar som är roliga att utföra.
Medtag sele

Tid: 1 timme, 30 min

Pris: 700kr

Boka

Läger

Dogparkourläger 1juni kl 11.00-2juni kl 15.00

Välkomna till favorit i repris! Detta dogparkourläger passar även dig som har varit med på tidigare dogparkourläger eftersom vi utmanar hundarna med nya hinder och nya miljöer. Vi tränar på fasta och rörliga hinder vid vår träningsanläggning i Vattholma. Vi beger oss också till en riktig dogparkou... Läs mer

Välkomna till favorit i repris!
Detta dogparkourläger passar även dig som har varit med på tidigare dogparkourläger eftersom vi utmanar hundarna med nya hinder och nya miljöer.
Vi tränar på fasta och rörliga hinder vid vår träningsanläggning i Vattholma. Vi beger oss också till en riktig dogparkourhinderpark där våra dogparkourinstruktörer brukar få träna när de går vår yrkesutbildning.
Vi kommer också att gå en rolig parkourpromenad genom Uppsala.
Förutom mycket dogparkour så grillar vi och umgås samt snackar hund så klart!
Lägret innefattar helpension: Hundvänliga övernattningsrum, alla måltider samt instruktörsledda aktiviteter.
Ekipage med varsin hund som delar rum får vardera 500 kr i rabatt. medföljande utan hund som delar rum betalar 1000 kr.
Har du inte anmält dig ännu? Då är det dags! Vi har begränsat antal platser.
Varmt välkommen!

Tid: 1 dygn , 4 timmar

Pris: 2900kr

Boka

Vandringsläger 4 maj kl 11.00-5 maj kl 15.00

Vandringsläger 4 maj kl 11.00-5maj kl 15.00 Välkomna till ett underbart vandringsläger i fantastisk natur! Vi gör två stycken vandringar i lagom tempo. Vandringssträckor ca 8 km båda dagarna. Vi kommer att bege oss med bil till startpunkterna för våra vandringar och efter vandringarna så återvände... Läs mer

Vandringsläger 4 maj kl 11.00-5maj kl 15.00
Välkomna till ett underbart vandringsläger i fantastisk natur!
Vi gör två stycken vandringar i lagom tempo. Vandringssträckor ca 8 km båda dagarna. Vi kommer att bege oss med bil till startpunkterna för våra vandringar och efter vandringarna så återvänder vi till vår lilla lägergård som ligger i Vattholma i Uppsala län där alla har möjlighet att koppla av å vila.
Vandringslägret innefattar helpension: Hundvänliga övernattningsrum, alla måltider samt instruktörsledd vandring. Medtag ryggsäck vattenflaska som du själv bär under vandringen. Övrig packlista mailas ut i god tid före lägerstart.
Varmt välkommen till ett härligt friluftsliv!
Betalas med swish senast 7 dagar efter bokning till: 123 575 39 91

Tid: 1 dygn , 4 timmar

Pris: 2900kr

Boka

Specialkurser

Inkallningskurs intensiv i Upplands Väsby Jubileumspris

Inkallningskurs 2 lektioner 1.5 timme per gång. Lördag 27 april söndag 28 april kl 14.15-15.45 båda dagarna. På kursen lägger vi grunden till en fungerande inkallning. En hund som kommer på inkallning får ett mycket friare liv. Varmt välkommen på denna intensivkurs som nu är till jubileumspris! ... Läs mer

Inkallningskurs 2 lektioner 1.5 timme per gång. Lördag 27 april söndag 28 april kl 14.15-15.45 båda dagarna.
På kursen lägger vi grunden till en fungerande inkallning. En hund som kommer på inkallning får ett mycket friare liv.
Varmt välkommen på denna intensivkurs som nu är till jubileumspris!

Tid: 1 timme, 30 min

Pris: 500kr

Boka

Lösträningskurs steg 1. 25 maj -26 maj. Upplands Väsby . Jubileumspris!

Lösträningskurs intensiv. 2 lektioner lördag 25 maj och söndag 26 maj kl 14.15-15.45 båda dagarna. Totalt 3 timmar. Vill du att din hund ska välja ditt sällskap oavsett om hunden har koppel på sig eller ej? Då är detta kursen för dig. Kursen kan byggas på i flera steg. Under steg 1 jobbar vi med f... Läs mer

Lösträningskurs intensiv. 2 lektioner lördag 25 maj och söndag 26 maj kl 14.15-15.45 båda dagarna. Totalt 3 timmar.
Vill du att din hund ska välja ditt sällskap oavsett om hunden har koppel på sig eller ej? Då är detta kursen för dig. Kursen kan byggas på i flera steg. Under steg 1 jobbar vi med förtroendeövningar som stärker tillit mellan hund och ägare samt jobbar med följsamhet och lösträning under ordnade former för att stärka förtroendet mellan ägare och hund.

Kursen passar inte hundar med utfallsproblem. Vänligen boka in en problemutredning så hjälper vi er att komma tillrätta med eventuella problem innan ni väljer lösträningskursen.
Välkommen på kurs!

Tid: 1 timme, 30 min

Pris: 500kr

Boka

Temadagar Vattholma

Rallylydnad-Miniläger Vattholma 24 feb 2019

Söndag 24 feb kl 10.00-15.00 Missa inte detta! Rallylydnad-Miniläger till jubileumspris! Dagläger utan övernattning där lunch, fika och aktiviteter ingår. Passar dig som är nyfiken på rallylydnad och vill prova på denna roliga sport. Minilägret passar även dig som har gått en grundkurs och vill ... Läs mer

Söndag 24 feb kl 10.00-15.00
Missa inte detta!

Rallylydnad-Miniläger till jubileumspris! Dagläger utan övernattning där lunch, fika och aktiviteter ingår. Passar dig som är nyfiken på rallylydnad och vill prova på denna roliga sport. Minilägret passar även dig som har gått en grundkurs och vill träna på olika slingor med andra ekipage som störning.
Vid kall väderlek är det bra att ta med täcke till hunden. Vi kommer att vara både ute och inne.
Ta med inneskor till dig själv. (Kan vara lite kallt på golvet) Lokalen är uppvärmd och håller en temperatur på 17 grader. Rinnande vatten och toalett finns.
Lunch: Korv med mos eller bröd.
Fika våfflor med grädde sylt
Vänligen meddela oss om du behöver specialkost.

Lägret är vid vår lägergård i Vattholma:. Adress Tensta Tuna 9 Vattholma. (Ca 45 min med bil från upplands Väsby)

Vägbeskrivning: Från Sthlm:Kör E4 mot Sundsvall sväng av avfart Björklinge Vattholma. Sväng vänster mot Vattholma. Kör ca 3 min tills skylt Tuna där svänger ni vänster. Kör den smala vägen förbi åkrar sedan genom det lilla samhället och sväng höger vd skylt Idrottsplats. Parkera till höger före grinden men tänk på att inte blockera grinden.
Betalningsinformation
650 kr per ekipage. Betalning sker i bokningstjänsten (kort eller banköverföring med 14 dagars betalningsfrist. )Medföljande utan hund inom samma familj betalar 200 kr. Medföljande kan swisha sin betalning till 123 575 39 91 senast 2 v efter bokning. Märk betalning med Medföljande Rallyminiläger Vattholma samt namn på den som gjort huvudbokningen.

Tid: 5 timmar

Pris: 650kr

Boka

Testa på aktiviteter Vattholma

Testa på Dogparkour- Vattholma

Är du nyfiken på Dogparkour? Nu finns möjlighet att testa på denna roliga sport med din hund! 1 lektion ca 2 timmar 23 feb 10.30-12.30 (fika ingår). Medtag sele till din hund. (Gärna med handtag på ryggen.) Ta med gott belöningsgodis i små bitar. Under denna testa på lektion lägger vi grund... Läs mer

Är du nyfiken på Dogparkour?
Nu finns möjlighet att testa på denna roliga sport med din hund!

1 lektion ca 2 timmar 23 feb 10.30-12.30 (fika ingår).

Medtag sele till din hund. (Gärna med handtag på ryggen.) Ta med gott belöningsgodis i små bitar.
Under denna testa på lektion lägger vi grunden för en god kroppskontroll hos hunden.
Dogparkour passar alla hundar. Om din hund har några skador eller andra obsevandum som vi behöver ta ställning till så meddela oss för att vi ska kunna anpassa övningarna efter just din hund.
Varmt välkomna till denna härliga sport!
Plats: Tensta Tuna 9 Vattholma

Tid: 2 timmar

Pris: 200kr

Boka

Unga hundar

Valpkurs 29 april 2019 kl 18.30-19.30 Upplands Väsby

6 måndagar 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5, 3/6 kl 18.30-19.30 Valpen ska ha fått sin andra vaccination innan kursstart. Inga förkunskaper krävs. 6 lektioner samt en förberedande föreläsning i hundens signaler ingår. På föreläsningen får din valp stanna hemma. Ta vara på denna underbara valptid ... Läs mer

6 måndagar 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5, 3/6 kl 18.30-19.30
Valpen ska ha fått sin andra vaccination innan kursstart. Inga förkunskaper krävs.

6 lektioner samt en förberedande föreläsning i hundens signaler ingår. På föreläsningen får din valp stanna hemma.

Ta vara på denna underbara valptid som går så fort!
Visste du att hunden har som lättast att lära upp till ett års ålder? Se till att ta vara på valpens möjligheter, och hjälp den att fatta bra beslut som gynnar dess utveckling positivt. Genom att hjälpa din hund med detta så lägger du grunden till ett lyckligt och harmoniskt liv för din valp.

Vi jobbar med tillit, lätta grundövningar och en trygg bas som hjälper valpen att slappna av kring människor och andra hundar.

Medtag: Lättuggat eftertraktat godis, hundens favoritleksak, eget vatten och skål.

När du bokar kursen godkänner du Hundfantastens regler som du kan läsa om på hemsidan under flik info i menyraden.
Varmt välkommen på kurs!

Tid: 1 timme

Pris: 1750kr

Boka

Unghundskurs - (6 måndagar) 29 april 2019 Upplands Väsby

Datum för kursen: 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5, 3/6 kl 19.45-20.45 6 lektioner samt en föreläsning i hundens signaler ingår. Datum för föreläsning kommer. (På föreläsningen får din hund stanna hemma) Denna kurs vänder sig till hundar från 8 månader upp till 18 månader. Inga förkunskaper kräv... Läs mer

Datum för kursen: 29/4, 6/5, 13/5, 20/5, 27/5, 3/6 kl 19.45-20.45

6 lektioner samt en föreläsning i hundens signaler ingår. Datum för föreläsning kommer.
(På föreläsningen får din hund stanna hemma)

Denna kurs vänder sig till hundar från 8 månader upp till 18 månader.
Inga förkunskaper krävs.

Nu händer det saker med den unga hunden och hormonerna svallar. Det är vanligt att unghunden testar sin ägare samt mopsar upp sig mot andra hundar av samma kön.

Du som ägare måste ha tålamod och vara vänlig men också bestämd mot din hund när det gäller grundregler. Att brusa upp ger avståndstagande från hundens sida. Att vara lugn, bestämd och trygg ger hunden tillit till dig och den kan luta sig tillbaka och njuta av livet för den vet att husse/matte tar hand om allt.

Vi går igenom hundens utveckling och: på kursen lär vi hundarna att sitta och ligga kvar med störning, antihopp, kontakt, hundmötesträning, belöningslek och nedvarvning.

Medtag vatten och skål samt lättuggad belöningsgodis.

När du bokar kursen godkänner du Hundfantastens regler som du kan läsa om på hemsidan under flik info i menyraden.
Varmt välkommen på kurs!

Tid: 1 timme

Pris: 1750kr

Boka

Yrkesutbildningar

Instruktörsutbildning intensiv

Utbildningen pågår. Nästa utbildning startar 2019 Jubileumspris! Nu 25 000 kr inklusive moms inklusive boende exklusive böcker och förtäring. Har du hundvana samt ett brinnande intresse för hundträning och vill förmedla dina kunskaper vidare till andra? Då är du välkommen att gå vår prisvärda i... Läs mer

Utbildningen pågår. Nästa utbildning startar 2019
Jubileumspris! Nu 25 000 kr inklusive moms inklusive boende exklusive böcker och förtäring.
Har du hundvana samt ett brinnande intresse för hundträning och vill förmedla dina kunskaper vidare till andra?
Då är du välkommen att gå vår prisvärda instruktörsutbildning. Anmäl dig via mail.

Utbildningen startar i juni 2019 och avslutas 29 sep 2019
Utbildningen ger dig kompetens att starta eget företag och att börja jobba som instruktör direkt efter fullgjord utbildning.

Torsdagar kl 18.00-21.00 Fredagar 9.00 -15.00 samt 18.00 -21.00
Lördagar 9.00-15.00 samt 18.00-21.00 Söndagar 9.00-15.00
Datum för utbildningen:
Block 1 (27 juni-30 juni torsdag-söndag) Block 2 ( 4-7 juli torsdag-söndag) Block 3 (8-11 aug torsdag-söndag) Block 4 Block (15-18 aug) 5 (24-25 aug (Lördag-söndag kl 9.00-16.00 )
Block 6 (28-29 sep Lördag-söndag kl 9.00-16.00)
Utbildningen bedrivs genom teorilektioner, föreläsningar, filmvisningar, seminarium, praktisk träning, studiebesök på MH, grupparbeten, hemläxor.

För att läsa om antagningskrav, innehåll, vidareutbildningar, finansiering med mera vänligen klicka dig fram på hemsidans huvudsida där all information finns. Där kan du också läsa om vad tidigare elever skrivit om utbildningen.

Bokningsavgift betalas vid bokning med en summa på 2000 kr använd swishbetalning 123 575 39 91 märk betalning med bokning instruktörsutbildning därefter mailas en bokningsbekräftelse. Ett avtal skickas därefter hem till dig per post. Vi erbjuder räntefri avbetalning enligt överenskommelse.
Tveka inte att höra av dig vid frågor.

Varmt välkommen till vår givande utbildning!


Tid: 7 timmar

Boka
Top